Sunday, December 10, 2023
Lajme

30 ditë burgim efektiv për burrin që e kërcënoi deputeten e PDK-së

17views

Gjykata Themelore në Prishtinë dënoi me 30 ditë burgim efektiv Afrim Bajramin i cili kanosi me jetë deputeten e Kuvendit të Kosovës Ariana Musliu Shoshi përmes rrjetit social Facebook.

Ky vendim u mor nga gjyqtari i Departamentit të Përgjithshëm Sadik Sabitaj.

Në këto 30 ditë dënim me burgim i llogaritet edhe koha e kaluar në paraburgim nga data 28 korrik deri në 27 gusht të këtij viti, që lë të kuptohet se burgimi veçse është konsumuar thuajse në tërësi.

“…sa te vijë në pushim… edhe dy muj i ke jetë midis Prishtinës ka met masakrue me gjithë familje 100 përqin kam met pre për sh* ç* ata allah ta q* që të ka martue shko bone ADN-në, e gjon babën qqë të ka pjell ta q tokën e nanës që të man ty se qifit yt ni million q* i qet oj shpiune, shpiune serbo-ruse Allahu të kallt në familje tonë ku të dhem më së shumti mori prokralave si ti nuk je votue vorin e nonës ta q me pas pak ftyrë nuk ban kështu, 16 mijë i vrau sh*** e t ii përkrah hec cpër serbi… ”. ishin fjalët me të cilat iu kishte drejtuar Bajrami të dëmtuarës Musliu – Shoshi.

Gjykimi i të hënës ishte mbajtur në mungesë pa prezencën e të akuzuarit. Ai u përfaqësua nga avokati i tij Avdyl Hyseni i cili deklaroi se i mbrojturi i tij qëndron në tërësi pranë deklarimeve të dhëna në seancën fillestare të datës 29 korrik, kur i akuzuari kishte pranuar fajësinë.

I akuzuari Afrim Bajrami ishte dënuar nga Gjykata Themelore me 30 ditë burgim efektiv.

Prokurori i shtetit, Eset Rama kishte parashtruar ankesë mbi bazën se vendimi i shkallës së parë përfshihet në shkelje esenciale të dispozitave të procedurës penale pasi që nuk ishte përpiluar në përputhje të plotë më ligjin si dhe ankesa ishte paraqitur lidhur me lartësinë e dënimit.

Në këto rrethana prokurori kishte kërkuar që rasti të kthehet në rigjykim ose aktgjykimin e shkallës së parë ta ndryshoj dhe të ashpërsoj dënimin.

Kurse mbrojtësi i të akuzuarit kishte kërkuar që të zbutet dënimi, nga burgimi efektiv në dënim me gjobë.

Sipas vendimit të apelit të datës 12 shtatorit të këtij viti, është aprovuar ankesa e prokurorisë sa i përket përpilimit të aktgjykimit nga gjykata e shkallës së parë, pasi Bajrami ishte i akuzuar për kanosje kurse në aktgjykimin e Themelores i njëjti është dënuar edhe për veprën penale të dhunës në familje, duke u tejkaluar akuza e prokurori.

Gjykata e shkallës së dytë rastin e kishte kthyer në rigjykim.

Kolegji i Apelit përbëhej nga Abdullah Ahmeti, kryetar, Zyhdi Hazri dhe Skender Çoçaj, anëtarë.

Sipas aktakuzës, Afrim Bunjaku më 2 maj të këtij viti rreth orës 19:00, përmes rrjetit social “Facebook”, me dashje dhe me qëllim të frikësimit, e ka kërcënuar seriozisht deputeten Ariana Musliu Shoshi.

Sipas prokurorisë, tek dëmtuara është shfaqur ndjenja e frikës, ankthit dhe e pasigurisë për jetën, andaj me këtë i pandehuri ka kryer veprën penale të kanosjes.