Wednesday, September 27, 2023
Rozë Magazina

5 gënjeshtra që duhet të ndaloni t’ia thoni vetes, menjëherë!

51views

Gënjeshtrat thuhen për të na mbrojtur, për të mbuluar të metat tona të perceptuara dhe për të na penguar të ndërmarrim rreziqe. Në fund të fundit, gënjeshtrat tona i shërbejnë qëllimit për të na bërë të ndihemi më mirë në planin afatshkurtër, por… dhe këtu është një por….

Thellë brenda nesh mund të mendojmë se këto gënjeshtra po na shërbejnë, por në fund të fundit, këto gënjeshtra kufizojnë jetën tonë dhe aftësinë tonë për ta shijuar plotësisht jetën. Mund të mos jeni as të vetëdijshëm për gënjeshtrat që i thoni vetes. Është koha që të filloni t’i tregoni vetes të vërtetën në vend të kësaj, e cila do t’ju shërbejë më mirë në planin afatgjatë. Ja se si mund të shmangni gënjeshtrën tuaj dhe të filloni të jetoni:

1 – “Nuk kam zgjedhje tjetër”

 Ne të gjithë kemi një numër të pakufizuar opsionesh në dispozicion në çdo kohë. Duhet të zgjedhim mendimet tona, të zgjedhim ndjenjat tona dhe të zgjedhim veprimet tona, të gjitha të cilat ndikojnë në rezultatet që kemi në jetën tone. Ju mund të mos ndiheni mjaft të guximshëm ose të aftë për t’i konsideruar të gjitha, por megjithatë, ju keni gjithmonë opsione.

2 – “Nëse bëj X ose them Y, njerëzit do të mendojnë më pak për mua”

 Kjo është një gënjeshtër që i themi vetes që na mban të mbërthyer. E vërteta është se ne nuk e dimë se çfarë do të mendojë dikush. Ata fshehurazi mund të kenë zili për ju. Ata mund të mendojnë se ju jeni një legjendë totale për t’u përpjekur. Ose – dhe unë e di që kjo është e vështirë të besohet – por atyre mund të mos u interesojë asnjë pikë për çdo gjë që po bëni çdo ditë. E vërteta është se të gjithë janë shumë të preokupuar me jetën e tyre ose pyesin veten se çfarë mendimi keni për ta.

3 – “Është tepër vonë për mua”

KURRË ËSHTË VONË PËR TY. Njerëzit kanë mbaruar shkollën e mjekësisë në të 60-at e tyre. Një 80-vjeçar është ngjitur me sukses në malin Everest. Mendoni ende se është tepër vonë? A po supozoni se mund të bëni gjëra vetëm në një moshë të caktuar? A e dini se ka njerëz të moshuar që bëjnë gjëra të mahnitshme tani që nuk ndihen të kufizuar nga mosha apo rrethanat e tyre?

4 – “Çdo gjë që nuk është e përsosur është dështim”

E vërteta është se nuk ka asgjë perfekte. Pra, nëse po përpiqeni për të gjetur diçka të tillë, gjithmonë do të jeni shumë të zhgënjyer.

5 – “Do të isha i lumtur nëse do të kisha më shumë para”

Shumë njerëz mendojnë se kjo është e vërtetë, por studimet kanë treguar se lumturia dhe të ardhurat lidhen vetëm me një pagë prej rreth 70,000 dollarë në vit. Kjo do të thotë se milionerët nuk janë më të lumtur se ata që fitojnë 70,000 dollarë në vit. Nëse mund të paguani faturat tuaja çdo muaj, paratë nuk po e kufizojnë lumturinë tuaj. Plus, a keni takuar ndonjëherë një person që ka pak para, por është sinqerisht, sinqerisht i lumtur? UNË KAM!

google.com, pub-2164753410198968, DIRECT, f08c47fec0942fa0