Saturday, December 9, 2023
Lajme

Ambasadori amerikan përsërit fjalët e vitit të kaluar: Askush mos ta harrojë apo mohojë atë që ka ndodhur në Reçak!

53views

Ambasadori i SHBA-së në Kosovë, Jeffrey Hovenier, në 24-vjetorin e Masakrës së Reçakut, ka përsëritur fjalimin e vitit të kaluar që e ka mbajtur në ceremoninë përkujtimore.

Ambasada amerikane ka shpërndarë një citat të tij, ku thuhet se askush nuk duhet ta harrojë apo mohojë këtë masakër.

“Askush mos ta harrojë apo mohojë atë që ka ndodhur këtu.

Në përgjigje të kësaj mizorie dhe të tjerave, SHBA bashkë me aleatët e NATO-s, vepruan për mbrojtjen e civilëve të pambrojtur, në emër të paqes, lirisë dhe stabilitetit.

Këto qëllime pasqyrojnë vlerat e thella të Amerikës dhe Perëndimit. Ne besojmë që të gjithë njerëzit, pavarësisht etnisë apo fesë, meritojnë dinjitetin e të jetuarit në liri dhe siguri”, ka thënë Hovenier.

Image

Deklarata e Hovenierit