Thursday, September 28, 2023
Rozë Magazina

Arsyet pse dikush preferon të jetë beqar

73views

Pavarësisht nga ajo që thotë çdo komedi romantike, jo të gjithë kanë nevojë për një partner për t’u ndjerë të plotë. Beqari nuk duhet parë si një pezull midis marrëdhënieve. Në fakt, shumë njerëz preferojnë të qëndrojnë të tillë.

Ata e konsiderojnë atë një avantazh, jo një burim dhimbjeje sepse ata e dinë se është ajo që është më e mira për ta. Pavarësisht nëse dikush preferon të jetë beqar për një kohë të shkurtër ose të gjatë, ka kaq shumë mundësi dhe mundësi për t’u vlerësuar dhe shumë prej tyre mbështeten nga kërkimet shkencore. Beqari nuk ka të bëjë me vetmin, por vetë-fuqizimin

Më shumë miqësi

Të gjithë e kanë përjetuar. Një mik martohet ose ka një marrëdhënie serioze dhe largohet. Ata fillojnë t’i përqendrojnë të gjitha energjitë e tyre në gjëra të tjera domethënëse dhe miqësitë e tyre vuajnë.

Por sipas një studimi, beqarët janë më të vëmendshëm ndaj miqve dhe familjes, duke përfshirë edhe forcimin e marrëdhënieve me vëllanë ose motrën. Gjithashtu, ata kanë prirjen të kenë një gamë më të ndryshme miqsh të ngushtë.

Ndërton vlerësimin për veten

Pasiguritë, traumat dhe vështirësitë priren të ndikojnë në vetëvlerësimin e njerëzve. Megjithatë, të jesh beqar, jetëshkurtër apo jo, është koha e duhur për të gjetur veten. Është e rëndësishme të marrësh kohë për të punuar në rritjen personale dhe për të rizbuluar atë që do për veten.

Në fund të fundit, ti je personi i vazhdueshëm me të cilin duhet të jetosh gjithë jetën. Partnerët mund të vijnë e të shkojnë, por ju duhet të siguroheni që së pari ta doni veten.

Synimet e karrierës

Shumë njerëz preferojnë të jenë beqarë për të ndjekur një karrierë. Ata kënaqen kur japin më të mirën në punë dhe kënaqen shumë prej saj.

Shpesh këto janë karrierat e tyre të ëndrrave dhe kanë punuar shumë për të arritur atje ku janë. Ata gjithashtu mund të udhëtojnë më shumë dhe të marrin pushime më të gjata e më të merituara.

Më pak stres

Marrëdhëniet intime mund të jenë stresuese. Ajo përfshin dy njerëz që përpiqen të përputhen me jetën e tyre dhe ka shumë pengesa për të kapërcyer.

Dhe pastaj është stresi i të qënit në një marrëdhënie në rënie. Edhe pse të qenit beqare paraqet një sërë stresesh unike, ata arrijnë të shmangin ankthin dhe zhgënjimin që vijnë me një partner.

Hobe dhe interesa

Vetmia ofron shumë mundësi për të eksploruar gjëra të reja. Mund të jetë të mësosh një aftësi të re, të udhëtosh ose të eksperimentosh me hobi të ndryshme. Nuk ka nevojë për “Do të doja të mund… por nuk kam kohë.” Beqaret mund të zhyten në përvoja të ndryshme dhe të mësojnë më shumë për veten e tyre gjatë procesit

Shëndet më i mirë

Dëshmitë tregojnë se beqarët bëjnë më shumë fizkulturë sesa të martuarit. Një studim i botuar tregoi se njerëzit e porcuar ushtrojnë më shumë sesa bashkëshortët e tyre. Megjithatë, njerëzit që kanë qenë gjithmonë beqarë bëjnë më shumë fizkulturë. Kjo ka kuptim, pasi shumë njerëz beqarë e ndjekin më lehtë një rutinë. Ata kanë mundësinë të kujdesen siç duhet për veten e tyre në vend që t’u duhet të bëjnë kompromise për hir të një partneri.

Vetëmohimi

Është një gjë e pandjeshme që single-ët janë të vetë-mjaftueshëm. Jeta e tyre bëhet tërësisht e tyre dhe ata e dinë se askush nuk është përgjegjës për lumturinë e tyre përveç vetes së tyre. Ata mund të zgjedhin të adoptojnë një ambicie të re ose një mënyrë jetese të re dhe askush nuk u pengon. Ata janë mjeshtrat e përgjegjësisë dhe çfarëdo gjëje tjetër që vendosin të ndjekin.

google.com, pub-2164753410198968, DIRECT, f08c47fec0942fa0