Friday, September 29, 2023
Rozë Magazina

Arsyet pse gratë e forta lëndohen më shumë

51views

Duket se njerëzit gjithmonë besojnë se gratë e forta nuk i bëjnë ballë dhembjes. Ata mendojnë se gratë e forta janë jashtëzakonisht elastike dhe të imunizuara për t’u lënduar nga çdo gjë. Problemi është se nuk është i vërtetë. Gratë e forta lëndohen po aq lehtë ,sesa gratë e pasigurta.

Padepërtueshme 

Ata duken të padepërtueshëm ndaj dhimbjes dhe janë jashtëzakonisht rezistentë, por e vërteta është se nuk janë. Ata e lëndojnë veten më shumë se gratë e pasigurta. Dhe ka disa arsye për këtë.

Unë jam gjithmonë aty për ty

Gratë e forta janë lloji i njerëzve tek të cilët mund të mbështetesh gjithmonë. Ata janë gjithmonë aty për njerëzit e tyre të dashur dhe kurrë nuk kërkojnë asgjë në këmbim.

Ato duhet të jenë të fortë për të tjerët

Gratë e forta nuk lejohen të tregojnë dobësi shumë shpesh. Ata duhet të jenë gjithmonë të fortë për miqtë dhe të dashurit e tyre, prandaj kanë mësuar të mbrohen.

Ato janë autentike 

Ata janë gjithmonë vetë autentikë dhe nuk kanë frikë të jenë të ndryshëm nga të tjerët, pavarësisht se çfarë. Ata janë të sigurt dhe përqafojnë. Kjo u hap atyre shumë kritika.

Ato janë të përqëndruar në atë që po ndodh rreth tyre 

Gratë e forta përqendrohen në atë që po ndodh në të tashmen. Ata përpiqen të mos përqendrohen në atë që ndodhi në të kaluarën.

Ato nuk kërkojnë falje për veten e tyre.

Gratë e forta besojnë në mësimin nga gabimet. Shpesh do të jenë të parët që do ta pranojnë kur e kanë gabim, por nuk pranojnë të kërkojnë falje për atë që janë.

Ato i kuptojnë ndjenjat e tyre

Gratë e forta mund të duken sikur nuk kanë shumë ndjenja, por me të vërtetë. Ata i kuptojnë ndjenjat e tyre jashtëzakonisht mirë dhe i pranojnë.

Ato kanë standarde të larta

Ata i trajtojnë të tjerët siç do të donin të trajtoheshin. Por standardet e tyre mund të konsiderohen pak si tepër të larta, sepse shpesh zhgënjehen nga të tjerët.

Ato refuzojnë të dorëzohen

Gratë e forta kanë përjetuar shumë dhimbje në jetën e tyre, por kjo nuk i ndalon ato të duan njerëzit. Ata refuzojnë të dorëzohen dhe vazhdojnë të japin gjithçka që kanë.

Ato nuk kanë frikë nga dështimi

Dështimi në gjëra dhemb shumë, por gratë e forta e kuptojnë. Ata nuk kanë frikë të përfshihen dhe të provojnë herë pas here.

Ato e dinë vlerën e tyre

Gratë e forta e dinë se vlejnë dhe prandaj janë të shpejta për t’u kuptuar kur shfrytëzohen. Fakti që duhet të distancohen nga njerëzit, madje edhe për të shpëtuar veten, u shkakton shumë vuajtje.

Ato e dinë se nuk kanë nevojë për një lidhje

Marrëdhëniet nuk janë një domosdoshmëri në jetë dhe gratë e forta e dinë këtë, por kjo nuk i pengon ato që ta dëshirojnë atë. Dhe është shumë e vështirë të gjesh një marrëdhënie që ia vlen për ta.

google.com, pub-2164753410198968, DIRECT, f08c47fec0942fa0