Thursday, September 28, 2023
Lajme

Detaje nga operacioni “Goditja”, 72 persona u arrestuan, 34 armë u konfiskuan

18views

Policia e Kosovës, njofton se ka hartuar dhe është në zbatim të operacionit “Goditja”, i cili ka për qëllim ruajtjen e rendit dhe sigurisë publike.

Gjatë pesë ditëve (8 deri 12 gusht 2023) të realizimit të detyrave që rrjedhin nga ky urdhër, policia ka shtuar aktivitetet e saja në drejtim të goditjes së personave e grupeve që me veprimet e tyre, mund të bien ndesh me ligjet e vendit.

“Gjatë kësaj kohe, me qëllim të ofrimit të një ambienti sa më të qetë, në zonat urbane është bërë shtimi i patrullave policore të njësiteve të ndryshme dhe janë shënuar aktivitetet si në vijim:

• Janë realizuar 2154 Pika Kontrolli për Automjete, 730 prej tyre me radarë dhe alool-test,

• Janë kontrolluar 12038 vetura,

• Janë kontrolluar 229 lokale,

• Janë arrestuar 72 persona, prej tyre 24 me urdhër-arreste nga gjykatat dhe

• Janë konfiskuar 34 armë”, njofton policia.

“Policia do të vazhdojë të kryejë dhe të realizojë pikat e parapara me këtë urdhër me qëllim që rastet kriminale dhe aktivitet tjera antiligjore të parandalohen dhe zvogëlohen sa më shumë”, vijon policia.

Tutje, policia i fton të gjithë ata që posedojnë, ose janë prezent në situata ku mund të ketë shkelje ligjore, dukuri tjera tëndaluara, ku shfaqen situata ku mund të rrezikohet jeta e qytetarëve, ta lajmërojnë policinë.

google.com, pub-2164753410198968, DIRECT, f08c47fec0942fa0