Saturday, December 9, 2023
Lajme

Gjermania i dhuron FSK-së uniforma për mbrojtje nga bombat

113views

Shefi i Forcave të Armatosura Gjermane njëherit inspektori i Përgjithshëm i Bundeswehr-it, gjeneral Eberhard Zorn, ka prezantuar para disa ditësh planin e parë për mbrojtje kundër bombave. Kjo u bë falë nisma për konsolidimin e FSK-së nga Qeveria Federale gjermane, para përfaqësuesve të FSK-së, ministrit të Mbrojtjes Mehaj dhe komandantit i FSK-së gjeneral lejtnant Jashari.

Ambasada e Gjermanisë në Kosovë, nëpërmjet një njoftimi ka treguar se Bundeswehr-i gjerman promovoi gjithsej 10 nga këto kostume kundër bombave, përfshirë pajisjet teknike shtesë për Forcën e SIgurisë së Kosovës, në vlerë totale prej rreth 500.000 euro. Kostumet e mbetura të mbrojtjes nga bombat do të dorëzohen në FSK në tremujorin e parë të vitit 2023.

Më tej në njofitmin e Ambasadë së Gjermanisë, thuhet se me këto kostume për mbrojtje nga bombat, forcat e armatosura kosovare mundësojnë mbrojtje nga eksploziv të rrezikshëm si mina apo mbetje municioni të pashpërthyera, por edhe bomba apo eksplozivë nga sulmet terroriste, në mënyrë të sigurt dhe të padëme për të lehtësuar ose pastruar personelin e vendosur atje.

“Deri më tani, forcat kosovare ende nuk kanë siguruar këtë pajisje për mbrojtjen e personelit të tyre shumë të specializuar. Në të ardhmen, specialistët e FSK-së do të jenë në gjendje të kryejnë detyrat e tyre të rrezikshme në këtë zonë në mënyrë të sigurt dhe të sigurt me këtë pajisje të dhuruar nga Gjermania, thuhet në njoftimin e Ambasadë gjermane.