Rozë Magazina

Hidhini një sy shtëpisë suaj dhe njihuni më shumë me veten

75views

Shtëpia jonë mund të përcjell shumë mesazhe rreth karakterit tonë. Mdje mund të përmbajë të dhëna që na ndihmojnë ta njohim më mirë vetveten.

Ngjyrat

Shikoni ngjyrat dominuese, të brendshme dhe të jashtme të shtëpisë, duke përfshirë edhe kopshtin nëse ka. A sinjalizojnë më shumë energji apo paqe? Brohoritje apo maturi? A janë të dukshme apo të përmbajtur? A reflekton kjo kush jeni apo çfarë ju nevojitet?

Dekori

Merrni parasysh tërësinë e mobiljeve tuaja, ndriçimit, dyshemesë, etj. A krijon më shumë një aureol me efikasitet të freskët ose me një qetësi të butë? A ju shërben kjo? A transmeton atë që dëshironi?

Anomali. Çfarë është e pazakontë në shtëpinë tuaj? Për shembull, unë kam shumë lloje të së njëjtës lule. Kjo pasqyron kënaqësinë time të vlerësimit për përsosmëri. Cila është një anomali në shtëpinë tuaj?

Pastërtia

A është shtëpia juaj zakonisht e rrëmujshme dhe me gjëra të shpërndara, me lavaman të mbushur me pjata zakonisht i mbushur me pjata, apo gjithçka është në vendin e duhur. Çfarë thotë kjo për ju?

Fotografitë dhe pikturat. Çfarë ka në muret tuaja: kryesisht njerëz ose objekte të pajetë? Më konkretisht, a janë imazhet kryesisht të familjes apo miqve? Nostalgjik apo aktual? Peisazhe apo më të përqendruar? A përçojnë ato një vlerë të tillë si politike, familjare, seksuale apo shpirtërore? Çfarë thotë kjo për ju dhe përparësitë tuaja?

Kosto vs përfitim

A pasqyrojnë mobiljet dhe dekorimet e shtëpisë tuaj më shumë luks apo funksionalitet?

Librat

Vështroni raftet tuaja të librave. Cilat janë temat mbizotëruese? Disa shembuj: rritje personale, inteligjencë, arratisje, shkencë, ‘si të bëhesh..’. Çfarë thotë kjo për ju dhe për nevojat dhe dëshirat tuaja?

Rishikimi i përgjigjeve tuaja sugjeron një ose më shumë gjëra për ju? Nëse po, a është diçka që ju pëlqen ose që dëshironi ta ndryshoni? A krijon përshtypjen që do të donit të kishin të tjerët për ju? Nëse jo, çfarë mund të dëshironi të ndryshoni?

Sidomos me pandeminë që duket se po vazhdon, shtëpitë tona janë gjithnjë e më shumë, streha jonë kryesore. Ndoshta përgjigjet tuaja do t’ju ndihmojnë të ndiheni më mirë për shtëpi dhe madje edhe me veten tuaj.