Sunday, May 28, 2023
Rozë Magazina

Ja se cila orë e ditës është më stresuese, sipas ekspertëve

26views

Edhe pse çdo pjesë e ditës mund të jetë stresuese nganjëherë, ekspertët kanë qenë në gjendje të llogarisin se cila orë e ditës është më stresuese për shumicën e njerëzve.

Sipas një hulumtimi të kryer nga një grup shkencëtarësh në Londër, në të cilin morën pjesë dy mijë njerëz, tregoi se koha më stresuese për shumicën e të rriturve është mesatarisht rreth orës 7:23 të mëngjesit. Siç mund ta merrni me mend, është për shkak të të ashtuquajturave të shpeshta stresorët e mëngjesit.

Studimi tregoi gjithashtu se ka pak ndryshim në kohën më stresuese të ditës midis grave dhe burrave.

Femrat zakonisht e hasin pengesën e parë të ditës pak më herët se meshkujt, pra në orën 7:50.

Për meshkujt, treguesi i parë i stresit shfaqet pothuajse një orë më vonë, më saktë në orën 8:43 të mëngjesit.

Është interesante se këto drama të mëngjesit madje mund të zvogëlojnë produktivitetin tuaj gjatë ditës, shpjegojnë ekspertët që kanë punuar në hulumtim.

Sipas ekspertëve, stresi i mëngjesit më së shpeshti shkaktohet nga fakti se nuk bëjmë gjithçka në kohë në orët e mëngjesit. Bllokimi i trafikut, gjetja e një vendi parkimi, përgatitja e mëngjesit për familjen, përgatitja e fëmijëve për kopsht apo shkollë janë vetëm disa nga problemet me të cilat përballemi shumica prej nesh dhe e gjithë kjo ndikon në nivelin e stresit.

google.com, pub-2164753410198968, DIRECT, f08c47fec0942fa0