Friday, March 31, 2023
Lajme

Kaq do të jetë paga e ministrave dhe deputetëve

50views

Deputetët dhe ministrat janë vendosur në koeficientin 16.4.

Kështu pagat e tyre do të jenë 1 mijë e 722 euro.

Kryeministri Albin Kurti dhe ministri i Financave, Hekuran Murati, kanë deklaruar që vitin e ardhshëm koeficienti pritet të jetë 110 euro.

Ministri i Financave, Hekuran Murati, tha pas mbledhjes së Qeverisë se në fund të muajit shkurt do të dalin pagat e reja, të caktuara sipas koeficientit të ri në ligjin e pagave, të miratuar sot në mbledhjen e Ekzekutivit.

Murati tha në një konferencë për media se beson që dy leximet do të miratohen shpejt në Kuvend.

“Me miratimin e këtij plotësim-ndryshimi të ligjit të buxhetit mund të procedojmë që në fund të muajit shkurt pagat të dalin sipas ligjit të ri”, tha Murati.