Wednesday, February 1, 2023
Lajme

​Krasniqi: Reçaku dëshmoi synimin e një politike gjenocidale serbe kundër shqiptarëve

11views

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Memli Krasniqi, bëri homazhe në Kompleksin memorial në Reçak.

Ai theksoi se kjo masakra e Reçakut, 24 vjet më parë, dëshmoi qëllimin dhe synimin e një politike gjenocidale dhe të orkestruar të Serbisë kundër shqiptarëve në Kosovë.

“Vrasja e 45 civilëve në Reçak, në gjakftohtësi dhe me paramendim, ishte krim kundër njerëzimit – çka me të drejtë e cilësoi edhe Ambasadori William Walker. Krimet ndaj popullatës civile shqiptare, gjatë luftës së viteve 1998-99, nuk do të harrohen asnjëherë dhe për to nuk do të heshtim derisa drejtësia të vihet në vend”, tha Krasniqi.

Krasniqi ishte i shoqëruar nga kolegë e bashkëpunëtorë nga PDK.