Shëndetsia

Mesazhi në shishe u gjet në lum pas 39 vjetësh

204views

Një çift nga Florida që gjetën një mesazh në një shishe në bregun e një lumi, ishin në gjendje të gjurmonin për njeriun nga Teksasi, i cili ishte autor i mesazhit të shkruar 39 vjet më parë.

Sheila dhe Teben Pyles thanë se po merrnin pjesë në një pastrim lagjeje në South Jacksonville në shkurt 2022 kur gjetën një shishe të vjetër në bregun e lumit.

Shishja kishte një shkrim që thoshte “shiko brenda” dhe çifti e hapi për të gjetur një mesazh.

“Nëse ju jeni personi që e gjeti këtë shishe, ju lutemi dërgoni një shënim te Ron Clark”, thuhej në mesazh.

Shënimi kishte një adresë në Teksas, por çifti tha se shishja dukej se ishte disa dekada e vjetër dhe ata dyshonin se adresa nuk do të ishte aktuale.

Pas disa muajsh kërkimi dhe kontaktimi me Ron Clarks, i cili rezultoi se nuk ishte autori i mesazhit, çoi në zbulimin e tyre te një burrë me atë emër që jetonte në Mebane, N.C., dhe që dikur banonte në Teksas.

Sheila Pyles postoi fotot e shishes dhe mesazhin për një grup të komunitetit Mebane në Facebook në dhjetor me shpresën për të tërhequr vëmendjen e Clark. Postimi ishte i suksesshëm dhe Ron Clark, i cili jeton në Mebane, doli të ishte Ron Clark Sr., djali i të cilit, Ron Clark Jr., 49 vjeç, shkroi mesazhin teksa qëndronte me gjyshërit e tij në Florida 39 vjet më parë.

Pyles tha se tani po planifikojnë t’ia dërgojnë mesazhin në një shishe Clark-ut më të ri, i cili ende jeton në Teksas.