Thursday, September 28, 2023
Aktuale

​Murati për Trustin: Opozita po dëshiron të shkatërrojë sistemin pensional

61views

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, ka thënë se partitë opozitare po dëshirojnë të shkatërrojnë sistemin pensional të Kosovës, njëjtë sikur Serbia në të kaluarën.

Murati në seancën e sotme të Kuvendit, ku po shqyrtohet projektligji për fondin pensional, i cili do të mundësonte tërheqjen e 30 për qind të mjeteve nga Trusti, tha se i njëjti është populizëm dhe duhet të ndalohet.

“Në rastin konkret kemi të bëjmë me një populizëm që edhe po të vinte nga Qeveria, po të kishte një opozitë të përgjegjshme do të duhej të ndalohej. U tha se qytetarët po e kërkojnë.

Qytetarët e kanë votuar qeverinë tonë me 50.2 për qind, por çka po synohet këtu është shkatërrimi i një sistemi pensional, kjo tashmë është thënë nga deputetë të opozitës se synimi është të merren këto 30 për qind, pastaj edhe 30 të tjera dhe pastaj të shkatërrohet si sistem dhe të kalohet në sistemin ku kontribuon gjenerata për gjeneratë. Pra, gjeneratat aktuale që kanë kontribut duhet me vazhdu me kontribu edhe për gjeneratat të tjera, për shkak se dikujt iu ka tek me shkatërru sistemin. Ne kemi pasur një sistem pensional të cilin na ka shkatërruar Serbia që na ka marrë fondet, tash edhe opozita po dëshiron të shkatërrojë, ky është synimi”, tha ai.

google.com, pub-2164753410198968, DIRECT, f08c47fec0942fa0