Wednesday, September 27, 2023
Aktuale

Një kontingjent i ri i Ushtrisë Kombëtare nga ky shtet niset për në misionin e KFOR-it në Kosovë

167views

Kontingjenti i 18-të i Ushtrisë Kombëtare të Moldavisë niset për në operacionin paqeruajtës të KFOR-it në Kosovë. Të 41 ushtarët që janë pjesë e kontingjentit aktual kanë marrë pjesë në disa trajnime kombëtare dhe ndërkombëtare, raporton Radio Moldova.

Ministri i Mbrojtjes, Anatolie Nosatîi, gjatë kësaj ngjarje deklaroi se 17 kontingjentet që Ushtria Kombëtare deri më tani ka dislokuar në Kosovë, kanë përmbushur në mënyrë profesionale misionet që kanë pasur gjatë operacionit.

“Nga raportet e marra e di që të gjithë keni kaluar nëpër trajnime shumë të komplikuara, keni treguar profesionalizëm, keni kaluar të gjitha testet dhe jeni të aftë për misionet. Jam i sigurt se ju, ashtu si kolegët tuaj të tjerë që kanë përfaqësuar Republikën e Moldavisë në misionin shumëkombësh në Kosovë ndër vite që nga viti 2014, do ta përmbushni me sukses misionin”, tha ai.

Komandanti i kontingjentit të 18-të, i cili do të marrë pjesë në misionin paqeruajtës të KFOR-it në Kosovë, Andrei Cotiletchi, tha se ushtarët e vendosur larg atdheut do të jenë ambasadorë të paqes dhe do ta mbajnë me nder dhe dinjitet flamurin e vendit.

“Për ne, 41 ushtarët e përzgjedhur për të marrë pjesë në misionin e KFOR-it, është nder, por edhe përgjegjësi të përfaqësojmë Ushtrinë Kombëtare dhe Republikën e Moldavisë në misionin në Kosovë, ku më shumë se 20 vende kontribuojnë në stabilizimin dhe stabilizimin për ruajtjen e paqes në rajon. Provat që kam kaluar së bashku me shokët e mi në poligone të ndryshme brenda dhe jashtë vendit ishin mjaft rigoroze”, tha ai.

Saktësojmë se kontingjenti i 18-të i Ushtrisë Kombëtare përbëhet nga 41 ushtarë. Misioni paqeruajtës në Kosovë kryhet në përputhje me rezolutën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së. Kontingjenti i parë i paqeruajtësve moldavë u vendos në Kosovë në mars 2014.

google.com, pub-2164753410198968, DIRECT, f08c47fec0942fa0