Friday, March 31, 2023
Rozë Magazina

Njihuni me shenja që tregojnë se nuk keni më dashuri të mjaftueshme për veten

30views

Është një gjë të kujdesesh për shëndetin tënd emocional, mendor e fizik dhe një tjetër ta vësh në praktikë ditë për ditë.

Ti je vazhdimisht i rraskapitur

Lodhja është një shenjë se nuk po e dëgjon trupin dhe nuk po i përgjigjet siç duhet nevojave të tij. Mund të jesh vazhdimisht i zënë në punë, por do të gaboheshe po të mendoje se lodhja kronike mund të jetë një gjendje normale.

Këshilla jonë është të gjejmë kohë për të pushuar, sepse vetëm atëherë do të jeni në gjendje të përballoni të gjitha përgjegjësitë që ju presin, si dhe turbullirat emocionale dhe psikologjike të jetës suaj.

Kur sheh në pasqyrë, gjithmonë  sheh të metat e tua në fillim

Askush nuk është plotësisht i kënaqur me pamjen e tyre, por nuk duhet të shqetësoheni shumë. Nëse çdo herë që e vë veten para pasqyrës, së pari vëren të metat e tua dhe gjithçka që nuk të pëlqen tek vetja, atëherë ke një problem të madh me mungesën e vetëbesimit.

Dashuria për veten do të thotë se duhet të pranosh si anën “e mirë” ashtu edhe atë “të keqe” të personalitetit tënd.

Ju jeni në një marrëdhënie me një partner që duket qartë se nuk ju vlerëson sa duhet

Është e pamundur të vuash mashtrime, braktisje dhe mungesë respekti nga partneri dhe të ndihesh ende mirë në marrëdhënien tënde të dashurisë.

Problemet e dashurisë pothuajse gjithmonë kthehen në probleme psikologjike dhe ndonjëherë fizike. Nëse keni një marrëdhënie në të cilën ndiheni se nuk vlerësoheni sa duhet, shkëputeni menjëherë dhe gjeni një partner që mund të plotësojë të gjitha nevojat tuaja emocionale dhe të tjera dhe t’ju trajtojë me respekt.

Nuk mund të thuash jo

Duhet të bësh një vijë midis interesave të tua dhe interesave të të tjerëve, në mënyrë që të kesh kohë dhe energji të mjaftueshme për t’i kushtuar vetes vëmendjen që të nevojitet.

Nuk është e drejtë t’i vësh gjithmonë të tjerët para vetes, nëse nuk kujdesesh për fëmijët ose njerëzit më të afërt me ty dhe nuk ke zgjidhje tjetër veçse t’i ndihmosh.

Shmangi me çdo kusht konfliktet

Argumentet janë të pakëndshme për shumicën e njerëzve dhe mund të ndikojnë negativisht në gjendjen tuaj mendore. Nga ana tjetër, as shmangia e tepërt e konflikteve nuk është e shëndetshme.

Sa më gjatë të vonosh marrjen e vendimeve të vështira që kërkojnë marrëveshje e bashkëpunim dhe shpesh diskutime të nxehta, aq më shumë dëme do t’i bësh vetes në fund të fundit.

Duhet të mësosh t’u përmbahesh fjalëve të tua, të jesh i sigurt për veten dhe të mos lejosh që të tjerët të përfitojnë prej teje dhe të manipulojnë dobësitë e tua.