Friday, September 29, 2023
Lajme

​Nuk kalon projektligji për racionalizim, Tahiri: Qeveria të sjellë propozim të ri

51views

Në mungesë të kuorumit nuk ka kaluar Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të agjencive ekzekutive.

Ky projektligj tri herë me radhë u hodh në votim, dhe pasi nuk siguroi votat është bartur për seancën e ardhshme.

Shefi i grupit parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri u shpreh se si subjekt politik nuk do ta mbështesin Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të agjencive ekzekutive.

Sipas tij, ky proces ka devijuar prandaj kërkoi nga Qeveria e Kosovës një propozim të ri.

Tahiri: Në trajtimin e ligjit për racionalizim ne nuk do të marrim pjesë

“Në trajtimin e ligjit për racionalizim ne nuk do të marrim pjesë, mendojmë se ka devijuar procesi i racionalizimi është shtyrë dhe si rrjedhojë qeveria duhet të vijë me një propozim të ri për shkak se i gjithë koncepti i reformës që ndërlidhet me agjencionet ekzekutive ka rënë, andaj, kërkoj prej jush që të shkojmë në temën tjetër sepse nuk kemi kuorum”, tha Tahiri.

google.com, pub-2164753410198968, DIRECT, f08c47fec0942fa0