Friday, September 29, 2023
Rozë Magazina

Rregullat psikologjike të joshjes

42views

Nëse do të marrësh dikë në shtrat, nuk ke nevojë të manipulosh. Është shumë më e mençur dhe më e shëndetshme të mundësh në një mënyrë krejtësisht të sinqertë, rezultati do të jetë 1000 herë më i kënaqshëm. Një shkëmbim autentik i shqisave dhe kënaqësisë që shkon shumë përtej zotërimit të thjeshtë dhe parahistorik.

Rregulli i të qenit vetëvetja

Mos ki frikë nga shumëllojshmëria. Ju nuk keni pse të bëheni të ngjashëm me tjetrin për ta pushtuar atë, nuk keni pse të reflektoni se kush është ai/ajo për ta joshur atë, as për të reflektuar se çfarë ai/ajo mund të pëlqejë. Atëherë? Për të joshur, mund të jesh thjesht vetvetja. Nëse vendos të luash një rol, nuk do ta dish kurrë nëse personi me të cilin po del me të vërtetë të pëlqen për atë që je.

Problemi me manualet e joshjes është se ata përqendrohen në stereotipet interpretuese. Ata i sugjerojnë burrit dhe gruas të sillen në një mënyrë të caktuar, duke harruar se secili prej nesh ka një identitet unik dhe të veçantë. Është ai identitet që do të bëhet fokusi i dëshirës dhe jo një karakter fiktiv i luajtur për këtë rast.

Ji i pavarur

Puno me veten. Për ndjenjën e sigurisë dhe identitetin tënd. Çfarë do të thotë kjo? Nëse e përkufizon veten si një person që e do natyrën, atëherë sigurohu që ta përputhësh këtë preferencë me sjelljet e tua. Merr kohë për aktivitetet që të pëlqejnë! Në këtë mënyrë ju do të ushqeni qenien tuaj, kjo është se si të gjithë përcaktojnë se kush janë ata, duke e renditur atë që ne bëjmë me idetë konceptuale që kemi për veten tonë. Në këtë mënyrë mund të ndiheshim shumë më të sigurt.

Rregulli i ndjenjës

Ju jeni atje, së bashku me personin që ju dëshironi. Si ndihesh? Nëse ndihesh rehat, do t’ia transmetosh të njëjtën siguri tjetrit. Reciprociteti është i domosdoshëm në joshje. Na tregoni për përvojat tuaja, përvojat tuaja dhe jini gati për të mirëpritur ato të tjetrit, për ta bërë atë të ndihet i pranuar, jo i gjykuar dhe pse jo, madje edhe i dëshiruar.

Në takimin me tjetrin, mos u bëj i mërzitshëm me komplimente. Nëse të pëlqen diçka në lidhje me të, bëji të ditur. Nëse ke punuar mirë në ndjenjën e identitetit dhe prandaj ke një siguri të mirë bazë, ndrojtja do të zhduket dhe do të lërë vend për guxim.Joshja e vërtetë kërkon hapje dhe disponueshmëri emocionale.

Rregulli i kënaqësisë

Të bësh pak presion është pjesë e lojës por ti nuk e detyron dhe mbi të gjitha mos e lejo veten të detyrohesh. Kurrë mos bëj asgjë nëse nuk ndihesh 100%. Ji spontan, argëtohu dhe jetoje momentin në një mënyrë të ndërgjegjshme dhe të thellë. Këto kushte do t’i tregojnë tjetrit veten tënde autentike dhe thelbësore

Ata që duan të detyrojnë dorën e tyre në joshje përfundojnë duke qenë shpellarë ose ndonjëherë tepër flirtues. Kur joshja bëhet pjesë integrale e shkëmbimit, atëherë krijohet një atmosferë e gëzueshme dhe e luajtshme, në të cilën të dyja ndihen të tensionuara dhe në të njëjtën kohë të qetë.

Kontakti me sy dhe hapësira personale

Shikojeni në sy dhe ulni distancën fizike. Kjo do të rrisë tensionin mes jush dhe do t’ju bëjë të kuptoni shumë gjëra. Nëse të tjerët tërhiqen, të jenë të kujdesshëm, kjo është një shenjë e refuzimit, kjo do të thotë se interesi për kontaktin fizik tani për tani është me një drejtim. Ngadalëso dhe thello njohurinë me fjalë.

Kushtoju vëmendje hollësive

Nëse je vëzhgues i mirë, do të jetë e dobishme të gjesh tema bisedash. Sidomos ata që janë paksa të sikletshëm dhe nuk dinë ç’të thonë, mund t’i bëjnë thirrje frymës së tij të vëzhgimit që të ndërtojë shkëmbime edhe në gjëra të parëndësishme, si pëlhura e xhaketës së tij.

google.com, pub-2164753410198968, DIRECT, f08c47fec0942fa0