Saturday, December 9, 2023
Lajme

Ushtria e SHBA-së më e forta në botë, ku renditet Kosova, Shqipëria, Serbia…

55views

Sipas Global Firepower, Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë ushtrinë më të fortë në botë. Pas tyre vjen Rusia, Kina, India dhe Mbretëria e Bashkuar.

Nga 145 shtete të botës, Kosova renditet e 134-a për nga fuqia ushtarake, sipas një raporti të GlobalFirepower.

Pas Kosovës renditen shtete si Panamaja, Republika e Afrikës Qendrore, Islanda, Sierra Leone.

Në këtë renditje, nga shtetet e Ballkanit, më e forta është Greqia, e renditur në vendin e 30, pasuar nga Rumania që renditet e 47-a, Serbia e 58-a, Bullgaria e 59-a, Kroacia e 69-a, Sllovenia e 86-a, Shqipëria e 91-a, Maqedonia e Veriut e 108-a, Mali i Zi i 108-i dhe Bosnja dhe Hercegovina e 133-a.