Saturday, December 9, 2023
Lajme

Zëdhënësi i Qeverisë: Asociacioni s’është çështje mes Kosovës dhe SHBA-ve

90views

Zëdhënësi i Qeverisë së Kosovës, Përparim Kryeziu, ka thënë se pozicionet zyrtare të Qeverisë për Asociacionin vijnë nga shqetësimet e tyre të kamotshme

Zëdhënësi i Qeverisë së Kosovës, Perpaim Kryeziu, ka thënë se themelimi i Asociacionit të komunave më shumicë serbe nuk është çështje mes Kosovës dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Kryeziu tha se SHBA-të kanë një rol të rëndësishme në situata të ndryshme.

Ndërkaq, sa i përket një deklarimi të kryeministrit, Albin Kurti, se Asociacioni mund të të adresohet të plani franko-gjerman. E kjo u pa si një zbutje e Kurtit sa i përket qëndrimeve të tij për themelimin e Asociacionit.

Kryeziu tha në dukagjin tha se pozicionet e zyrtare të Qeverisë për Asociacionin vijnë nga shqetësimet e tyre të kamotshme.

“Së pari pozicionet tona zyrtare vijnë nga shqetësimet tona të kamotshme atë se çfarë paraqet ky Asociacion, nuk është betejë personale e Kurtit është manifestim qëndrimeve të kamotshme mbi atë marrëveshje”.