Friday, March 31, 2023
Lajme

Zyrtari amerikan fton mediat e Kosovës ta mbajnë ekuilibrin midis lirisë së shtypit dhe privatësisë

30views

Këshilltari ligjor rezident në Ambasadën amerikane në Prishtinë, John Hanley ka ftuar mediat që të vendosin ekuilibrin e duhur midis lirisë së shtypit dhe privatësisë së inpidëve.

Hanley këto komente i ka bërë gjatë fjalimit të tij në Konferencën për Siguri Kibernetike “Cyber Zero” me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Privatësisë.

“Për të gjitha mediat prezente sot: Kërkoj nga ju të vendosni ekuilibrin e duhur midis lirisë së shtypit dhe privatësisë së inpidëve. Liria e shtypit është e domosdoshme në demokraci.

Megjithatë, ne nuk mund të harrojmë rëndësinë e mbrojtjes së privatësisë së viktimave të krimit, posaçërisht në fushat e dhunës familjare dhe seksuale. Ju ftoj t’i kushtoni më shumë vëmendje filtrave në raportimin e juaj mediatik dhe nuk po e kërkoj nga ju ta bëni, sepse ligji e kërkon, por meqenëse e kërkon mirësjellja fundamentale”, shprehet Hanley.